Friday, July 7, 2017

SELAMAT HARI RAYA

Bismillahirrahmanirrahim


Assalammualaikum


Rasanya belum terlambat lagi untuk mengucapkan Selamat Hari Raya Aidilfitri, Maaf Zahir dan Batin.


InsyaAllah, memang tidak ada salah silap saya sepanjang tahun lepas sebab dah setahun lebih pun blog ni sunyi sepi.


Semoga lebaran kali ini adalah lebih baik dan terindah daripada tahun-tahun lepas


Lebaran tahun ini memang paling indahlah bagi saya dan keluarga kerana.....




tahun ini sudah beraya berdua


doakan hubungan kami kekal bahagia hingga ke jannah. InsyaAllah


Tahun depan beraya bertiga pula


Alhamdulillah

Thursday, July 6, 2017

EKPEDISI GUNUNG KINABALU

Assalammualaikum
Selamat Hari Raya Aidilfitri
Maaf Zahir dan Batin

En Ilham kembali beraksi semula selepas membiarkan blog ini bersawang penuh dengan sarang labah-labah, sarang tebuan, sarang lebah madu kelulut dan yang sewaktu dengannya selama setahun lebih

Oleh sebab entri sebelum ini berkenaan projek mendaki bukit, maka eloklah entri baru ini ada kesinambungan. 

Ekspedisi Gunung Kinabalu 2016

Setahun punya cerita baru nak throwback. Semoga ada yang membaca

Untuk pengetahuan semua, kalau nak mendaki Gunung Kinabalu memang kena tempah tersangat awal. Kalau boleh setahun lebih awal. Saya dapat naik kali ni pun sebab ada group yang ahlinya tarik diri. So saya dengan rasa over-confident dan rasa stamina dah cukup, menawarkan diri untuk slot in dalam group tu

Pakej Bayaran : RM450 (Termasuk Malim Gunung, Penginapan 1 malam di Laban Rata, Makan Minum sepanjang pendakian naik turun dan sijil)

Porter tolong angkat barang tak silap RM10 untuk 1kg

Jadi lepas ni kita layan gambar jelah

Homestay
Tempat homestay kitorang menginap sebelum mendaki esoknya. tak ingat pula nama homestay ni tapi berpatutan sangat. RM 20 seorang sebab kami duduk dorm. kalau tinggal bilik ada mahal sikitlah

ID Pendaki
Semua pendaki akan dapat nametag ni. kena pakai setiap masa. paling penting ID ni kena tunjuk masa dah nak sampai puncak membuktikan kita dah dapat sampai puncak dan dapat sijil bewarna.

1st Gate Pondok Timpohon


Porter
inilah porter yang tolong angkat barang. Tong gas, tong air dan segala tong yang berkaitan memang diorang selamba je angkat


Laban Rata

Group Kami
 gambar atas ni sebelum pendakian dari Laban Rata nak ke puncak

Puncak Gunung Kinabalu
 Alhamdulillah, akhirnya sampai puncak




so far semua ok, cuma sakit kaki tu memang seminggu jugaklah nak baik. kalau tanya nak naik lagi ke tak. Jawapannya adalah NO THANK YOU. muahahaha. banyak lagi gunung lain kat Sabah ni yang boleh naik. 

kalau korang nak tanya apa-apa, just drop comment ok. InsyaAllah, akan dijawab sebaik mungkin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...