Saturday, December 6, 2014

RUMAH PERTAMAKU

Assalammualaikum

Ini bukan entri promosi skim rumah pertamaku okay. Walaupun tuan punya blog sudah ke laut mood beliau nak meng'update' entri secara berdedikasi, ini tidak bermakna blog ini sudah menjadi mangsa godaman manusia-manusia yang tidak bertanggungjawab.

Alhamduillah, setelah setahun berpenat lelah, membanting tulang dan mengerah segala kudrat yang ada, impian untuk membina rumah dengan gaji sendiri menjadi jua. Terlalu banyak liku dan ranjau yang beta perlu tempuhi sebelum dapat membina mahligai impian ini. oh, tipu jer. Tidak banyak sangat pun melainkan melihat duit simpanan melayang begitu sahaja untuk mencapai hasrat murni ini.

Apapun, tidak banyak lagi boleh diceritakan sebab rumah ini pun masih dalam proses pembinaan. Nanti kalau dah siap cantik, dekorasi bagai barulah saya akan post entri lagi ok. itupun kalau rajin. muahahaha.

Jadi tengoklah dulu rumah batu yang belum siap berplaster ni ok.



serba sedikit tentang rumah ini, bukan rumah impian sangatlah sebab ia dibina bukan untuk duduk sendiri. Tujuannya adalah untuk dibuat Homestay. Sekarang ni kan permintaan untuk Homestay sangat meletup-letup. Semua orang dah tak sudi dok hotel sebab mungkin ruang yang tak cukup luas dan harga pun tak berapa nak sedap dibayar. 

Jadi konsep Homestay memang sangat sesuai untuk keluarga yang ingin berjimat cermat membawa berkat dan dapat pula angkut segala tok nenek cucu cicit bagai menginap bersama.

Maklumat tambahan ada pada entri tahun 2015 nanti. Jangan malu-malu terjah semula

Kbai.

1 comment: