Wednesday, December 24, 2014

PELANGGAN SETIA AIR ASIA

Assalammualaikum

Hari ini bila sedang jalan-jalan cari tiket di website Air Asia, teringat pula nak tengok balik berapa banyak tiket yang dah dibeli dari Air Asia selama ni. Yelah kalau macam saya merantau di Negeri Sabah ni memang kapal terbang sajalah pengangkutan untuk balik ke semenanjung. Kalau nak naik kapal laut boleh juga tapi seminggu lah baru sampai. Kuasa plak nak menunggu sampai seminggu kan. Habis macam tu je Annual Leave

Senang je kalau nak cek history booking yang pernah kita buat selama ni, just sign in pada website Air Asia dan pergi pada Show History. Maka terpaparlah senarai sedemikian rupa



Gambar di atas tu, tiket yang dah saya beli tapi masa perjalanannya belum sampai lagi, nampak tak kegilaannya di situ. tiap bulan saya balik dari bulan 12 sampai bulan 2 tahun depan. Hahahaha. Tiket atas ni semua below RM300/return. jadi agak sentap jugaklah kalau tak beli. haha


Gambar atas ni pulak, history booking selama ni dari mula lapor diri di Sabah pada 9 September 2013 sampailah sekarang. sebenarnya banyak lagi tiket, sebab dalam senarai ni tak termasuk pakai waran kerajaan dan naik flight lain selain Air Asia.

Kesimpulannya, memang banyaklah hasil titik peluh membanting tulang bekerja keras dicurahkan kepada Syarikat Air Asia ni. huhuhu. semoga bertambah juga Big Points and dapat claim tiket free tahun depan. kbai.

Sekian

P/S: Marilah kita sama-sama mendoakan mangsa banjir di negeri-negeri yang terjejas teruk seperti Kelantan dan Terengganu. Semoga mereka tabah menghadapi ujian berat ini dan lekas juga kembali pulih seperti sedia kala. Amin

2 comments: