Wednesday, July 16, 2014

#PRAY4GAZA : SATU PENCERITAAN YANG SANGAT MENYEDIHKAN

Assalammualaikum 

Kesucian dan keberkatan Bulan Ramadhan yang mulia ini telah dicemari lagi dengan tindakan kekejaman rejim Zionis Israel Laknatullah pada penduduk Gaza. Walaupun memang telah sekian lama penduduk Palestin ditindas dan diragut nikmat keamanan, tetapi tragedi yang sedang berlaku di Bulan Ramadhan ini sangat menyentuh hati dan menarik perhatian banyak pihak walaupun bukan beragama Islam. 

Sifat kebinatangan Rejim Zionis yang memerangi penduduk Gaza amat patut dikecam masyarakat dunia dan tidak ada satu alasan pun boleh digunakan untuk menghalalkan tragedi ini. Namun, kita masih dapat melihat dalam kelemahan pelbagai aspek, Palestin tetap terus berjuang untuk mempertahankan bumi anbiya yang penuh barakah itu. Dengan pada masa yang sama negara Islam dan Arab lain yang berdekatan kurang menunjukkan perhatian untuk membela sehabisnya.

Kita di Malaysia juga dapat membantu sedikit demi sedikit. Walaupun tidak dapat berlepas ke Gaza dan membantu secara terus, sedikit sumbangan dan bantuan berbentuk kewangan pasti memberikan nilai yang besar kepada mereka. Namun, ada satu perkara yang paling mudah kita boleh lakukan adalah dengan menyebarkan sebanyak-banyaknya gambar-gambar atau video-video  kekejaman Rejim Zionis ini ke pelbagai media yang ada di dunia ini. Paling mudah sekarang adalah media sosial. 

Dengan harapan, melalui cara ini dapat memberikan suntikan kebangkitan kepada seluruh masyarakat dunia untuk menghukum dan meletakkan salah kepada Rejim Zionis yang berhatikan syaitan ini. InsyaAllah usaha kita yang kecil mampu membawa kepada titik perubahan yang besar.

Marilah, kita membaca dan melihat satu penceritaan di bawah ini yang saya kira sangat menyedihkan

#PRAY4GAZA


Sumber : Tumblr

3 comments:

  1. sama2 kita berdoa saudara muslim serta semua penduduk Palestin selamat

    ReplyDelete
  2. tak mampu utk sama2 berjihad ke sana.. mampu sumbangkan doa saja setiap saat smoga mereka sentiasa dilindungi aminn

    ReplyDelete
  3. The picture of "The Story about a Wonderful City" is not of Gaza. It's of Haifa. I'm laughing.

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...