Saturday, July 19, 2014

PEMBURUAN BERMULA

 Assalammualaikum


Ramadhan tahun ini saya rasakan  berlalu tersangat pantas. Terasa baru mengelipkan mata beberapa kali, menarik nafas sehembus dua, pada hari ini sudah pun masuk hari ke 21 dalam bulan Ramadhan. Banyak perasaan yang ingin digambarkan tetapi sukar untuk diluahkan. 

Perasaan yang paling kuat adalah adakah diri ini telah menggunakan Ramadhan pada tahun ini sebaik dan secantik yang mungkin. Atau adakah Ramadhan ini akan berlalu sama sahaja seperti Ramadhan tahun-tahun yang lepas. Apabila difikirkan semula, ia sangat menakutkan dan banyak penyesalan akan bertandang dalam diri.


Walauapapun, suka untuk saya ingatkan diri sendiri. Masih ada lagi berbaki 10 hari akhir Ramadhan ini untuk digunakan sebaik mungkin. Mungkin ia tidak dapat menggantikan banyak hari yang telah terlepas dan terbabas tetapi lebih baik bermula daripada mengabaikannya terus.


Semoga kita sama-sama diberi kekuatan untuk meningkatkan diri. Pada sisa-sisa akhir Ramadhan ini kerana tiada jaminan Ramadhan akan datang kita diberi peluang untuk menikmatinya sekali lagi. InsyaAllah

Selamat memburu Laylatul Qadr
2 comments:

  1. titipkan doa sentiasa,moga kita dpt kecapi malam AlQadr..
    Saya doa moga saya,awak,dan rakan2blogger berjaya temui dan beramal sebaiknya pada malam tersebut, Insya Allah

    ReplyDelete
  2. haah betol tu ilham. cpt masa berlalu. rasa mcm baru je puasa pertama. tup2 dah masuk 10 mlm terakhir.. moga2 kita sama2 dpt keberkatan dlm mencari mlm lailatulqadar. inshaAllah :)

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...