Monday, December 30, 2013

SEBAB-SEBAB PUTUS CINTA

Assalammualaikum

Bagaimana sesetengah orang mencari alasan untuk memutuskan sesuatu perhubungan?  Setelah mengenali di antara satu sama lain yang mungkin telah memakan masa bertahun-tahun lamanya dan kemudian hubungan tidak dapat diteruskan. pasti disertai dengan pelbagai alasan. ada yang konkrit dan ada juga alasan tidak masuk akal.

alasan itu perlu untuk memutuskan sesuatu perhubungan. alasan boleh datang dari sebab yang kukuh. sebab yang memang tidak dapat dielakkan malah jika diteruskan akan menambah bahana pula. ia berbeza pada setiap individu dan selalunya bergantung pada untung nasib jua. dengan kata lain Qada dan Qadar.

ada juga alasan yang datang dari sebab yang sangat tidak masuk akal dan sepertinya sekadar ingin melepaskan diri. saya kira ini adalah antara sebab yang paling kerap berlaku pada anak muda zaman sekarang. memulakan perhubungan tanpa asas iman yang kukuh selalunya akan runtuh jua di kemudian hari.

oleh sebab itu, marilah kita sama-sama menghayati Infografik di bawah ini tentang statistik sebab-sebab paling selalu berlaku apabila sesuatu perhubungan putus di tengah jalan. sebab-sebab ini jugalah yang sering menjadi alasan seseorang itu untuk memutuskan perhubungan.

http://dailyinfographic.com/breakup-reasons-infographic

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...