Thursday, February 7, 2013

MAIN MASAK-MASAK

Assalammualaikum

Penat sudah memberi permulaan satu-satu entri di blog ini dengan memohon maaf kerana sudah lama tidak update entri. Hakikatnya tuan punya blog memang sudah tawar hati dan malas-malas hendak tulis apa-apa. Buka blog hari-hari pun sebab nak tengok kalau-kalau ada dua tiga orang post komen dengan chatbox. Tetapi alangkah sedihnya kerana chatbox tersebut telah pun menjadi mangsa spam pihak-pihak durjana yang tiada tanggungjawab. Haish

Apapun, sebab tiba-tiba malam nan indah ini, mood berblog kembali menjadi seperti normal, maka terbitlah satu entri yang tidak seberapa ini. Walaupun  ianya tidak seberapa namun cukuplah saya katakan bahawa ia adalah entri sedap untuk hari ini. Kerana apa adik-adik, kerana ia berkaitan dengan makanan. Makanan yang dimasak bersama-sama sebelum dimakan secara bersama-sama jua.

Enjoy je lah gambar, malas nak tulis panjang-panjang. Bukan ada orang nak baca pong!

 

di antara chef-chef tak bertauliah yang terlibat dalam pembikinan segala masakan yang awesome lagi sedap

20130207_131859

20130207_132420

20130207_132430

20130207_132504

kemudian bersama dengan penyelia chef yang memang tak buat apa-apa, sekadar datang dan tolong tengok dan buat kacau. dibenci oleh sesetengan chef yang tidak bertauliah di atas kerana datang semata-mata membawa perut.

20130207_132054

20130207_131923

20130207_131932

dan hasil perit jerih dan titik peluh mereka semua adalah seperti di bawah:

20130207_134802

Nasi putih yang pertama sekali. Takkan nasi merah jambu plak kan

20130207_133736

Ayam Masak Lemak Cili Padi kurang pedas tapi sedap nak mampos

20130207_134751

Telur bungkus yang terbuka di bahagian bawah

 

Sedap kan? Dapat makan free hari ni. Kemudian semua kembali melakukan kerja asasi masing-masing dengan perut tenang dan hati gembira

No comments:

Post a Comment