Friday, February 8, 2013

INFOGRAFIK: KANDUNGAN GULA DALAM MAKANAN

Assalammualaikum

Saya suka makan gula dan hari-hari pun memang saya makan gula. Nampak sangat menipunya kalau anda katakan bahawasanya anda tidak makan gula. Kalau tidak makan gula boleh pengsan tahu, tapi kalau terlebih makan gula pun boleh pengsan juga.

Selalunya rakyat Malaysia yang memang lumrahnya kuat makan kerana negara pimpinan kerajaan Barisan Nasional sangat kaya dengan makanan dan makmur pula dengan makanan yang terlebih segala-gala. Selalunya memang terlebih gula selain daripada Ajinomoto

Oleh kerana terlebih gula itu punya pasal, maka banyaklah rakyat marhaen mahupun golongan bangsawan negara ini telah biasa dihinggapi penyakit Sweet Pee ataupun kencing manis.

Maka perlulah satu panduan yang baik dan sehat untuk memastikan gejala penyakit ini dapat dibendung dari terus merebak ke anak cucu pula yang pastinya adalah pemimpin generasi masa depan baik dari parti kerajaan atau pakatan rakyat ataupun bebas-bebas sahaja.

panduan di bawah adalah salah satu yang boleh dijadikan rujukan. tengok-tengoklah, kalau nak save masuk dalam pendrive pun boleh

 

amacam, terkejut beruk tak melihat betapa banyaknya gula yang masuk ke dalam badan anda setiap hari. kalau nak dibandingkan dengan Daily Recommendation tu memang dah jauh sangat dah kan.

Renung-renungkan sebelum kaki kena potong sebab kencing manis

Sekian

sumber infografik: http://dailyinfographic.com/your-guide-to-sugar-infographic

No comments:

Post a Comment