Wednesday, November 14, 2012

14 FAKTA BERKENAAN GULA (INFOGRAFIK)

Assalammualaikum

Kembali bekerja semula hari ini, tapi esok cuti semula sampai minggu depan. Memang sorga sungguhlah kerja macam ni. Beruntunglah kamu wahai rakyat Malaysia dan banyakkanlah bersyukur.

Kalau dah namanya cuti, masa pun banyak dihabiskan dengan bersenang lenang sambil mengeratkan silaturrahim. Salah satu kaedah bersenang lenang bagi saya dan juga saya pasti pada orang lain juga adalah MAKAN. makan tanpa henti sampai dah tak boleh makan lagi.

Di tambah pula kalau makan di pusat membeli belah, majoriti pasti memilih Restoran Makanan Segera untuk menjamu selerakan. lain ceritalah kalau ada orang yang siap masak dari rumah lepas tu bawa bekal ke pusat membeli belah. memang kagum sungguh kalau ada orang macam tu. memang menjaga kesihatan keluarga

tapi tahukah anda makanan segera sangat kaya dengan GULA dan pelbagai lagi perisa tambahan yang sangat tidak menyihatkan? Opsss, tidak perlu ditanya lagi kerana anda pasti sangat tahu.

Jadi, untuk menambahkan lagi pengetahuan anda tentang sahabat baik sehidup semati kita semua ini, marilah kita bersama-sama membaca Infografik yang disediakan di bawah


14 Fakta berkenaan GULAsumber : http://dailyinfographic.com/14-facts-about-sugar-infographic

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...